Biztonságosabb targoncázás kamera segítségével

A raktárcsarnokokban sok olyan baleset történik, mely vagyoni vagy személyi sérüléssel történik, és villástargonca is jelen van.

A Bosch 360 fokos, multikamerás rendszerre erre nyújt megoldást. A kamera segíti a targoncavezető manőverezését, hogy szűk helyen is tudja mozgatni az árut. A rendszer elemei a szabályozóegység, valamint négy kis hatótávú kamera.
Ezek segítségével akár 8×8 méteres terület is belátható.

A jármű teljes környezetét érzékeli a rendszer

A kamerákat a jármű elején, hátulján és két oldalán helyezik el, egyenként 190 fokos látószögükkel a jármű teljes környezetét érzékelik. A vezető részletgazdag 3D képként látja járművét a képernyőn, amely a targonca működése közben is valós időben ábrázolja a környezetet. A képernyőn megjelenő nézeteket a gyártó az adott jármű alkalmazási köre szerint előre konfigurálhatja, a vezető pedig a pillanatnyi munkaművelet szerint választhat a rendelkezésre álló lehetőségek közül.

A multikamerás rendszer segítségével elöl-, hátul és felülnézetben egyaránt megjeleníthető a jármű közlekedési útvonala, ami segíti a manőverezést és a besorolást. A rendszer szabályozóegysége a bekormányzási szöget megállapítva számítja ki a jármű útját, amit igény szerint a képernyőn is ábrázolhat. A bekormányzási szög változásával a rendszer az útvonalat újraszámolva módosítja a képet.