Trendek a videómegfigyelésben: mesterséges intelligencia

A gépi és mélytanulás főleg a videoanalitika vonatkozásában kerül képbe, a technológia fontos komponense lesz a jövő számos alkalmazásának és termékének, tényleges előnyökhöz juttatva a felhasználókat.

 

A mesterséges intelligencia hamarosan mindennapjaink részéve fog válni

A mélytanulás két különböző fázisból áll: a betanítási és a végrehajtási fázis.
A betanítási fázis magas számítási teljesítményt, sok adatot és időt igényel,  kisebb finomhangolásokkal járhat.
A végrehajtási fázis – betanított adatokkal – történhet a rendszer bármely pontján attól függően, hogy mekkora számítási teljesítményre van hozzá szükség.

Valós idejű elemzések

Az adatok felhasználása és integrációja a vállalkozásokban de az életünkben is, gyorsan növeli a valós idejű adatok iránti igényt. Mint ilyen, az adatok nem csak tájékoztatják, hanem meg  is határozzák a teendőket.

Ha a biztonsági és a sürgősségi szolgálatok képesek a mesterséges intelligencia adatait felhasználni intelligens előrejelzések készítésére, akkor ez elősegíti a megelőző és a valós idejű biztonság növelését felügyeleti tevékenységeinkben, ahelyett, hogy utólagos jelentési folyamatban látnák viszont azokat.

Bizonyos területeken már most jelentős hatása van, amíg más területeken, a fejlődés egyenletesebben történik, mint például a videomegfigyelés esetében is.