Arénák, stadionok biztonsága

A nagy tömegek megfelelő felügyelete egyebek mellett az egész stadiont átfogó kamera hálózatra és kifinomult video menedzselési technológiákra épül.

A videokeresés automatizálását a mesterséges intelligencia megoldásai is segíthetik.

A nagy nézőszámú helyszínek egyre inkább élvezik a nagy felbontású kamerák előnyeit , amelyek széles körű lefedettséget és kiváló képminőséget biztosítanak. A HD kamerák csökkentették a lefedéshez szükséges kameraszámot.

Az emberi figyelem szűkös erőforrás

Ez a háttér elegendő és részletes video bizonyítékot szolgáltat a stadion biztonsági személyzet számára az események lekezelésére, mégis a felvételek túlnyomó többségét soha sem tekintik meg. Ennek az oka nem a tartalom érdektelensége, vagy nem megfelelősége, hanem az emberi figyelem fokozatos csökkenése. A figyelem szűkös erőforrás és az egyensúly megbomlása az összegyűjtött adatok mennyisége és a rendelkezésre álló emberi figyelem között, gátolja az események hatékony észlelését és feldolgozását. A megoldás eszköze a mesterséges intelligencia alkalmazása.

Mesterséges intelligencia

Olyan eszközök kerülnek fejlesztésre, amelyek lehetővé teszik a videókeresés kívánt szempontok alapján történő automatizálását, megkönnyítve a biztonsági személyzet munkáját, könnyebbé téve, a kritikus biztonsági döntések meghozatalát.

A mesterséges intelligencia használata a video keresésben órákról percekre csökkentheti a keresési időt, kezelni fogja az erőforrásokat, hogy egy aréna, stadion biztonsága még hatékonyabb legyen. Folyamatos fejlesztése a biztonsági személyzetet még erőteljesebb eszközökkel látja el, amelyek nem csak utólagos bizonyításra, hanem valós idejű megfigyelésekre is alkalmasak. A videomegfigyelés keresési technológiájának továbbfejlesztésével olyan egyszerűen használható felülethez juthatunk, mint pl. az internetes keresésé, így az Avigilon jobban összpontosítja az emberi figyelmet a legfontosabb dolgokra, és ezáltal drasztikusan megváltoztatja a felhasználók biztonságával kapcsolatos interakcióját.