Épülethangosítás

A hangosító rendszerek, illetve hangosbemondók, felhasználhatósága

Számos előnnyel rendelkeznek, amelyek közül néhány a kellemes közérzetért, a biztonság és kényelem szempontjából is kiemelten fontosak:

Háttérzene szolgáltatás

A megfelelően kiválasztott háttérzenén keresztül könnyen megteremthetjük tudat alatt a vendégeink számára a kellemes és stressz mentes kikapcsolódást vagy a szórakozás élményét.

Látható, hogy a zene egyetemes nyelv, ezért azt jól megválasztva egyre több cég használja a zeneterápia tudatalattira ható stressz oldó erejét, mint a direktmarketing kifinomult formáját.

Tudta? Egy hagyományos ohmikus hangrendszernél pár 10 méteres távolságra vihető el a jel, ezzel szemben a 100 voltos hangrendszereknél több 10.000 nm-es terület pl.: pláza vagy repülőtér lefedése sem jelent akadályt.

Evakuációs Vészhangosítás

Az élőszóban történő tájékoztatás tűz vagy más vészhelyzet esetén, a területen lévő emberek életmentő, gyors kimenekítését segíti.

Információtovábbítás

A dolgozók a 100 V-os hangrendszereken előre tárolt üzeneteken keresztül, különböző figyelemfelkeltő információkat, reklámokat közvetíthetnek a vásárlóik és egymás felé. Ingyenes Direkt Marketing eszköz.

Szelektív hangtovábbítás

Az építmény különböző területein, szintjein és szobáiban, egyazon időben szelektíven más és más háttérzene, információ vagy evakuációs közlemény szólaltatható meg. az Egyes helységekben különböző hangerőket lehet beállítani, pl. más hangerő a bárban, mint a folyosókon.

Csarnokhangosítás

A ipari termelő, gyártó és raktár csarnokok is előszeretettel alkalmazzák a csarnokhangosítást a pihenő, dohány és ebéd szünetek kezdetének és végének jelzése az ott dolgozók részére, amelyet az előre felvett szignálok, időzített lejátszása tesz lehetővé.  A bemondó mikrofonokon keresztül pedig egyszerűsödik az értekezletek összehívása.

Kiemelt felhasználási területek

null

Éttermek, szórakozóhelyek és szállodák

null

Műhelyek, üzemek, ipari létesítmények

null

Sportpályák, tornatermek és kalandparkok

null

Áruházak, bevásárló központok, Plázák

null

Iskolák, óvodák, művelődési házak

null

Fürdők, strandok

Akadálymentesítés: Indukciós hurokrendszer

Magyarországon a halláskárosultak aránya nagyjából 7-10 %-ra tehető. Az Esélyegyenlőségi Törvény keretében ma már egyre több közintézményben, gyülekezetben, szórakozóhelyen, múzeumokban, ügyfélszolgálati irodákban kerül kiépítésre indukciós hallássegítő, vagy más néven indukciós hurokrendszer. Az eszköz a hallássérültek számára elősegíti a társadalomba való teljes körű integrálódást, a különféle társasági és közösségi rendezvényeken való részvételt, illetve a mindennapi feladatok önálló ellátásának megteremtését.

487622348_orig

Az indukciós hurokrendszer típusai

Telepített: Ez rögzített, meghatározott helyen elhelyezett, általában a falon, vagy a padlón kiépített induktív hurkot jelent, ahol a mikrofon a beszélőnél kerül elhelyezésre. Előnye, hogy nagy a hatótávolsága, az indukciós hurok mágneses terén belül bármennyi hallókészülék képes fogadni a jeleket.

Mobil: Ahol a vezetékes indukciós hurok kiépítése nem oldható meg, vagy túl költséges, esetleg csak 1-2 hallássérültre lehet számítani, ott megoldást jelenthet a hordozható indukciós hurok.

Forduljon hozzánk bizalommal! INGYENES szaktanácsadással és helyszíni felméréssel állunk rendelkezésére!