A Bosch és a négylépcsős adatvédelem

A Bosch adatbiztonsági megoldásával nem csak a fizikai biztonság, hanem adataink védelme is kiemelt fontosságú

Videoalapú tűzérzékelő a Boschtól

A gyors érzékelés mellett a kamerák képeinek segítségével azonnal ellenőrizhetővé válik a riasztás, továbbá egy nem várt vészhelyzet esetén is életmentő információhoz juthatunk.

Adatvédelem a videomegfigyelésben

Az AXIS Live Privacy Shield technológiájának köszönhetően valós időben is lehetőségünk van a mozgó emberek maszkolására.

Biztonságosabb targoncázás kamera segítségével

A raktárcsarnokokban sok olyan baleset történik, mely vagyoni vagy személyi sérüléssel történik, és villástargonca is jelen van.

Trendek a videómegfigyelésben: mesterséges intelligencia

A gépi és mélytanulás főleg a videoanalitika vonatkozásában kerül képbe, a technológia fontos komponense lesz a jövő számos alkalmazásának és termékének, tényleges előnyökhöz juttatva a felhasználókat.  

Trendek a videómegfigyelésben: okos technológiák, szenzorok

A videoanalitikákat használó vállalatok növelhetik az energiahatékonyságot az irodákban, amely pozitív hatással van a környezetre, és a költségeket is csökkentheti.

Technológiák a képtisztaságért, a bitráta csökkenésével

Az Axis Zipstream tömörítési megoldás segítségével, óriási hálózati forgalmat és tárhelyet lehet megspórolni, a képminőség bárminemű látható romlása nélkül.

A munkahelyi megfigyelés előírásai napjainkban

A munkáltatói ellenőrzés akkor tekinthető jogszerűek, amennyiben az a munkaviszony rendeltetésével közvetlenül összefüggő okból feltétlenül szükséges.

Trendek a videómegfigyelésben felhő- és edge számítás

Kevés lehet az olyan szervezet, legyen akár privát vagy állami, amelyik nem használ bizonyos szintig felhőszámítást és számosan már át is mozgatták teljes infrastruktúrájukat felhőalapú modellre.

Személyek felismerése takart helyzetekben is

Az egyik legnagyobb gyártó olyan személyazonosító fejlesztéssel állt elő, mellyel szerintük részben takart helyzetben is felismerhetőek az emberek.

Arénák, stadionok biztonsága

A nagy tömegek megfelelő felügyelete egyebek mellett az egész stadiont átfogó kamera hálózatra és kifinomult video menedzselési technológiákra épül.

Microsoft Face API arcfelismerés

A Microsoft ütemesen fejleszti saját felhős szolgáltatáskínálatát, a napokban kép- és arcfelismerő rendszer kapott fontos frissítést. Utóbbi élesben is bevethető, külső fejlesztők számára kínál.

Az azonosítás új formája

A biometrikus azonosítás lényegében egy olyan rendszer, ami a hagyományos okiratokat kiegészítve, vagy akár teljesen mellőzve, testi paraméterek alapján képes felismerni és beazonosítani valakit.

A hamis riasztások ellenszere

A radar elektromágneses hullámokat használ az objektum detektálásához, ezért nem érzékeny azokra a zavarokra, amelyek tipikusan a hamis riasztásokat generálják.

Áruvédelem a leltárhiány ellen

Tudta, hogy a legnagyobb károkat a belső eredetű lopások okozzák? De mitől vagy még inkább kitől is keletkezik pontosan a leltárhiány?