IP alapú kürthangszórók és erősítők a Boschtól

A Bosch piacra dobta új IP-alapú, nagy teljesítményű LHN-UC15L-SIP kürtjét (nagy távolságra), valamint kompakt LHN-UC15W-SIP kürtjét (nagy látószög lefedéséhez), és az AMN-P15-SIP erősítő modulját.

A kürtöket úgy tervezték, hogy kiváló hangminőséget és rugalmas integrációt biztosítsanak a videobiztonsági és hangosító rendszerekhez, támogatva a kétirányú VoIP kommunikációt, valamint az előre rögzített/automatizált üzeneteket.

A 15 wattos erősítőmodult passzív hangszórókhoz vagy külső erősítőhöz való vonalkimeneten keresztüli közvetlen csatlakoztatásra tervezték, áthidaló eszközként szolgálva VoIP/SIP képességgel rendelkező, a már meglévő hangosbeszélő-rendszerekhez, ezzel növelve azok funkcionalitását. A kürtök mindegyike beépített D osztályú erősítővel van felszerelve, amely akár 15 wattot is képes leadni, és közvetlenül integrálható a meglévő SIP-képes rendszerekbe VoIP/SIP végpontként való használatra. A kürtök és az erősítő modul támogatja a Power over Ethernet (PoE) funkciót.

Videó biztonság azonnali audio beavatkozással

A kürtök a legkorszerűbb, integrált audiomegoldásként szolgálnak videobiztonsági rendszerekhez, azonnali hangbeavatkozást biztosítva, amikor és ahol a legnagyobb szükség van rá.

A vállalkozásoknak, különböző létesítményeknek és intézményeknek figyelemmel kell kísérniük a környezetüket, hogy biztosítsák a telephelyen tartózkodó személyek biztonságát, megakadályozzák a behatolást, a lopást és a vandalizmust. Hasonlóképpen kell eljárniuk az önkormányzatoknak, valamint a nagy sport- és szórakozóhelyeknek is. A közbiztonsági vagy tájékoztató bejelentéseket gyorsan és egyértelműen kell jelezni.

Az ilyen esetekben a kürtök hangriasztásokkal valós idejű helyzetfelismerést biztosíthatnak – legyen szó akár a behatolók megállításáról a magánterületen, vagy egy üzenet továbbításáról egy nyilvános helyen lévő embercsoportnak. Az „Intelligent Video Analysis” azonnal aktiválódó, előre rögzített üzeneteken kívül a VoIP/SIP képesség lehetővé teszi élő beszéd továbbítását egy központi vezérlőteremből – akár egyirányú, akár kétirányú beszédhez, a kürt beépített mikrofonja segítségével

A legújabb technológiával felszerelve

A kürtök és az erősítő modul számos felhasználóbarát funkciót kínál a rugalmas és költséghatékony integráció érdekében:
– távoli konfiguráció, web alapú grafikus felhasználói felületen keresztül;
– Bosch Alarm Task Script Language (ATSL) támogatás a kamera közvetlen integrációjához;
– belső tárhely előre rögzített üzenetek számára;
– harmadik féltől származó integráció a könnyen használható HTTPS REST API-n keresztül;
– GPIO a harmadik féltől származó általános integrációhoz;
– audio vonalbemenet más eszközök élő beszédének támogatására, például egy kamera hangvonalkimenetére;
– távoli öntesztelés;
– nagy teljesítményű beépített DSP (digitális jelfeldolgozás)