Microsoft Face API arcfelismerés

A Microsoft ütemesen fejleszti saját felhős szolgáltatáskínálatát, a napokban kép- és arcfelismerő rendszer kapott fontos frissítést. Utóbbi élesben is bevethető, külső fejlesztők számára kínál.

Face API – arcokról alapvető adatok

Hivatalosan is elrajtolt a Face API, amely arcokról képes alapvető adatokat megállapítani. A rendszer olyan információkat ad vissza, mint az arc helye a fotón, az emberek neme, érzelmei. Sokkal izgalmasabb az arcfelismerés, amely két fotóról meg tudja állapítani, hogy ugyanazt az embert ábrázolja-e, illetve korábban megjelölt arcokat képes nagyobb gyűjteményben kikeresni. Ezek olyan képességek, amelyek például a Google Photost messze kiemelik a szokásos képrendszerező alkalmazások közül – a Microsoft által kínált felhős API-kat használva pedig ma már mindenki építhet ilyen alkalmazást.

Milliós nagyságrendű arcfelismerés

A Microsoft ígérete szerint a a rendszer akár egymillió különböző arcot képes megjegyezni, és ezeket kérésre egy nagyobb gyűjteményből bármikor felismerni, minimális késleltetés mellett. Ezzel például egész nagy méretű beléptető rendszerek is tudnak üzemelni.