Műanyagkártyák helyett okostelefon – applikációs beléptetési módszer a Boschtól

A Bosch új megoldásának köszönhetően az épületekhez és a korlátozott területekhez való hozzáférés mostantól további azonosító adathordozók, például plasztikkártyák nélkül is kezelhető lesz. A Mobile Access teljes mértékben integrálva van a Bosch jól bevált hozzáférés-kezelő rendszerébe, és számos előnyt kínál a hatékonyság, a biztonság és a kényelem terén az épülettulajdonosok, alkalmazottak és látogatók számára.

Egyszerre hatékony és felhasználóbarát

Néhány kattintás elegendő ahhoz, hogy a jogosult személyek, például a létesítménykezelő vagy az informatikai személyzet konfigurálják és létrehozzák a hozzáférési jogosultságokat a helyi hozzáférés-kezelő rendszerben. A látogatók és az alkalmazottak adatai ezután egyszerűen kezelhetők egy intuitív, böngésző alapú felület segítségével. Például a hitelesítési adatok távolról és egyszerűen elküldhetők linkként vagy QR-kódként egy alkalmazáshoz a végfelhasználók mobileszközén, majd szükség szerint törölhetők. A legtöbb ember mindig magával viszi az okostelefonját, bárhová megy. A hitelesítési adatok mobileszközökön való tárolása számos előnnyel jár. Mind az alkalmazottaknak, mind a látogatóknak modern, könnyen használható megoldást kínálnak. A megfelelő beállítások használatával még az okostelefonjukat sem kell elővenniük a zsebükből. Az alkalmazás elindítása után futhat a háttérben, így az okostelefon kezdőképernyőjét nem kell feloldani az ajtók kinyitásához. Ez a megoldás az akadálymentesítést is javítja, és nagy előnyt jelent például a kerekesszékesek számára, akik gyakran nem tudják elérni a kártyaolvasó gépeket.

 

Korszerű és biztonságos megoldás

A Mobile Access hamisításbiztos tanúsítványokat használ a hitelesítési adatok BLE-n (Bluetooth Low Energy) keresztüli továbbítására az okostelefon és az olvasó között, és titkosított OSDP protokollt alkalmaz az olvasó és a vezérlő között.

A megoldás támogatja a kétlépcsős azonosítást is, amely az olvasókon konfigurálható. A látogatókat és az alkalmazottakat ezután arra kéri a rendszer, hogy használják például az arcazonosítójukat. Ez különösen megkönnyíti a szigorú adatvédelmi törvények betartását, mivel a személyes adatokat nem kell helyi rendszereken tárolni. Ezenkívül az alkalmazás használatához nem szükséges felhasználói regisztráció, vagyis nem tárolunk személyes adatokat erre a célra sem.

 

Integrált funkció

 Az új funkció teljes mértékben beépült a Bosch hozzáférés-felügyeleti megoldásába. A Bosch hozzáférés-felügyeleti rendszerei így a megbízható hardvereket, például a Bosch Access Modular Controllert (AMC2), digitális és böngészőalapú szolgáltatásokkal kombinálják a látogatók és alkalmazottak jogosultságainak kezelésére.
A Bosch hozzáférés-kezelő szoftver számos olyan funkciót kínál, amelyek leegyszerűsítik a kézi folyamatokat, mint például az időrendek beállítása és az automatikus jogosultságmódosítások, ezáltal a hozzáférés- és látogatókezelés hatékony és rugalmas. A megoldás teljes mértékben helyi alapon üzemeltethető, vagyis nincs szükség felhőplatformra a személyes adatok kezelésére.

Az okostelefonos alkalmazás, amely lehetővé teszi a végfelhasználóknak, hogy eltárolják a mobil engedélyezési adatokat az okostelefonjukon, ingyenes, iOS és Android rendszeren is fut. A Bosch Mobile Access szolgáltatása kezdetben a Benelux-régióban, Németországban, Ausztriában és Svájcban, valamint Kanadában és az Egyesült Államokban elérhető, de az év folyamán további országok is elérhetők lesznek

Összegzés

  • A Bosch Mobile Access szolgáltatása számos előnyt kínál az épületek tulajdonosainak, alkalmazottainak és látogatóinak a hatékonyság, a biztonság és a kényelem terén.
  • Az alkalmazottak és a látogatók hozzáférés hitelesítő adatai hatékonyabban és egyszerűbben kezelhetők.
  • A Mobile Access különösen biztonságossá teszi a hozzáférés-kezelést a tanúsítvány alapú kommunikációnak és a kétlépcsős hitelesítés lehetőségének köszönhetően.
  • Ez a korszerű, felhasználóbarát funkció teljes mértékben integrálva van a Bosch hozzáférés-felügyeleti megoldásába.