Személyek felismerése takart helyzetekben is

Az egyik legnagyobb gyártó olyan személyazonosító fejlesztéssel állt elő, mellyel szerintük részben takart helyzetben is felismerhetőek az emberek.

Ez a technológia azon alapul, hogy elemzi az illető megjelenését, vagyis a ruháját, testformáját, és ezen stílusjegyek alapján próbálja összehasonlítani, hogy szerepel-e más képeken is.

Sokszor az arcfelismerő technológia egyedül nem elég egy eltakart arcú ember felismeréséhez. Mmikor egy embert felismernek a technológia használatával, akkor annak a felbukkanását a különböző kameraképekről már össze tudják gyűjteni. Viszont amikor a helyszínen sok az ember, vagy tárgy van jelen, akkor az ott lévő emberek többnyire nem látszanak teljes mértékben, ez pedig megnehezíti a felismerést. A NEC technológiája lehetővé teszi a nagy számban jelen lévő emberek egyedi felismerését az egyes személyek teljes láthatóságát akadályozó zsúfolt, vagy vizuális akadályokkal zsúfolt terepen is. Ezzel a NEC egy olyan technológiát fejleszt ki, mellyel már nem csupán arcfotókkal lehet felismerni egyes személyeket.

 

Felhasználási terület lehet tömegközlekedési csomópontok, bevásárlóközpontok, nagyobb létesítmények megfigyelése.

A NEC a mély tanulás technológiával ki tudja rakni az egyén képét úgy, hogy összeszedi a kép többi részét más képrészletekből, akkor is, ha több személy átfedi egymást. Az sem akadály, ha a kép oldalról vagy hátulról készült, egy ember számos szögből, több kamerával követhető.