Technológiák a képtisztaságért, a bitráta csökkenésével

Az Axis Zipstream tömörítési megoldás segítségével, óriási hálózati forgalmat és tárhelyet lehet megspórolni, a képminőség bárminemű látható romlása nélkül.

Az Axis Lightfinder technológia például extrém alacsony fénynél is színes videókat eredményez, fontos, bizonyítékként is felhasználható információkkal. A kevés fénynél való felvétel gyakran magas képzajjal, és így nagyobb bitrátával jár, de mivel a Lightfinder úgy lett tervezve, hogy minimalizálja a képzajt, a videó minősége és használhatósága nő, miközben a bitráta csökken.

Az elektronikus képstabilizáció (EIS) egy másik kiváló példa a kép javítására bitrátacsökkentéssel egybekötve. A magas oszlopokra, forgalmas utak mellé vagy építkezések közelében felszerelt kamerákat mozgathatja a szél, vagy a vibráció, megrezegtetve és elmosódottá téve a képeket, amelyeken aztán nehézkes kivenni, mi történik. A kamera képének folyamatos mozgása nagyobb bitrátával jár. Azonban az EIS technológiával a kamera érzékelt rázkódásának képre való hatása minimálisra csökkenthető, folyamatos, stabil videót eredményezve, így jól látható lesz a kép és lecsökken a bitráta.