Trendek a videómegfigyelésben: okos technológiák, szenzorok

A videoanalitikákat használó vállalatok növelhetik az energiahatékonyságot az irodákban, amely pozitív hatással van a környezetre, és a költségeket is csökkentheti.

Okos technológiák a környezetért

Az okos szenzorok növelhetik a tudatosságot, megértést és egyre inkább lehetővé tehetik a gyógyító tevékenységeket, mint például a légszennyezés elleni elleni küzdelmet. Legyen szó akár épületek belső teréről, vagy külső városi környezetről, a levegőminőség romlás egészségre és az ehhez kapcsolódó költségekre gyakorolt negatív hatása egyre nagyobb problémává válik. Az okosszenzoroknak központi szerepük lesz a probléma globális megoldásában.

A szenzorok integrációja elősegíti az okos reagálást

Már önmagukban is jelentős előnyökkel járnak a korábban említett szenzorok, de az érzékelők kombinálása és integrációja „okos” reakciókat is lehetővé tesz. Például, egy okos városban, a mozgásérzékelők, amelyek egy sorompónál vannak, aktiválhatnak egy kamerát, esetenként pedig a műveletközpontban megjelenik egy riasztás, lehetővé téve a gyors és megfelelő válaszreakciót, vagy egy környezeti szenzor ismét csak aktiválhat egy video- vagy hőkamerát tüzek és kiömlött anyagok gyors azonosítására, ismét gyorsabb és hatékonyabb választ elérve. Ha figyelembe vesszük, hogy milyen sokféle érzékelő van – hőtől kezdve mozgásig, levegőtől videóig – a kombinációk száma szinte végtelen, pont úgy, mint a lehetséges előnyöké.